2013年 06月 23日
異国菓子 - Vegetarian Food Studio - |
皆さんコチラ、どこの国のお菓子に見えますか?
何となく和菓子にも、中国のお菓子にも似ていますが ...
土曜日にランチした所で、お土産に買ってきました。
Can you guess which country these sweets are from?
They somehow look a bit like Japanese wagashi or even
maybe Chinese ... We bought these sweets at a cafe,
where we had lunch on Saturday.
正解は、インド。 緑色の四角いのがバルフィ、丸い方はペンダ(ペダ)と
呼ばれるお菓子。牛乳、砂糖、パウダー状のナッツを固めたもので
多くがカルダモンのスパイスを使っています。
今回私たちはピスタチオ(緑)、サフラン(黄)、プレーン(白)を選びましたが、
他にもカシューナッツ、アーモンド、ココナッツ、チョコレート、フルーツ味
など種類は色々。
食感のイメージとしては、京都の植村義次さんで有名な州浜? 丸いペンダの
方が、滑らかで柔らか。少しオーブンで温めると、一層美味しい:)
The answer is India. The green one is called Barfi and the
round ones are Penda (Peda). They are made from milk,
sugar and ground nuts and they usually contain cardamon.
We chose pistachio, saffron and plain this time, but there are
lots of flavours such as cashew, almond, coconut, chocolate
and fruits.
Their taste is slightly similar to the Japanese sweet called Suhama.
Made famous by Uemura Yoshitsugu's beautiful confectionary
from Kyoto.
The round ones are smoother and softer and they get
even more delicious when slightly warmed up.
さてこのレストラン、基本的にお肉、魚を食べないクリスにとっては、
ベジタリアンメニューが120種類以上もあって嬉しいお店。とは言え、
結局毎回、同じものばかり注文している私達ですが ...
写真は冷製スターターの、アルー パプディ チャット。ジャガイモ、
パフスナック、ひよこ豆、タマネギ等のミックスに、ヨーグルト、
タマリンドソースがかかっていて、とてもスパイシー。
The Indian cafe is called Vegetarian Food Studio, which has got
a great vegetarian menu. This is great for Chris, who doesn't
eat meat or fish, but having said that, we normally order
the same dishes.
The above is Aloo Papdi Chat our cold starter. A mixture
of potato, puffed rice, chickpeas and onions with yoghurt and
tamarind sauce; very spicy.
ゴーストも一緒にカレー、食べてみたかったの?
Did you want to try some Ghosty?
何となく和菓子にも、中国のお菓子にも似ていますが ...
土曜日にランチした所で、お土産に買ってきました。
Can you guess which country these sweets are from?
They somehow look a bit like Japanese wagashi or even
maybe Chinese ... We bought these sweets at a cafe,
where we had lunch on Saturday.
正解は、インド。 緑色の四角いのがバルフィ、丸い方はペンダ(ペダ)と
呼ばれるお菓子。牛乳、砂糖、パウダー状のナッツを固めたもので
多くがカルダモンのスパイスを使っています。
今回私たちはピスタチオ(緑)、サフラン(黄)、プレーン(白)を選びましたが、
他にもカシューナッツ、アーモンド、ココナッツ、チョコレート、フルーツ味
など種類は色々。
食感のイメージとしては、京都の植村義次さんで有名な州浜? 丸いペンダの
方が、滑らかで柔らか。少しオーブンで温めると、一層美味しい:)
The answer is India. The green one is called Barfi and the
round ones are Penda (Peda). They are made from milk,
sugar and ground nuts and they usually contain cardamon.
We chose pistachio, saffron and plain this time, but there are
lots of flavours such as cashew, almond, coconut, chocolate
and fruits.
Their taste is slightly similar to the Japanese sweet called Suhama.
Made famous by Uemura Yoshitsugu's beautiful confectionary
from Kyoto.
The round ones are smoother and softer and they get
even more delicious when slightly warmed up.
さてこのレストラン、基本的にお肉、魚を食べないクリスにとっては、
ベジタリアンメニューが120種類以上もあって嬉しいお店。とは言え、
結局毎回、同じものばかり注文している私達ですが ...
写真は冷製スターターの、アルー パプディ チャット。ジャガイモ、
パフスナック、ひよこ豆、タマネギ等のミックスに、ヨーグルト、
タマリンドソースがかかっていて、とてもスパイシー。
The Indian cafe is called Vegetarian Food Studio, which has got
a great vegetarian menu. This is great for Chris, who doesn't
eat meat or fish, but having said that, we normally order
the same dishes.
The above is Aloo Papdi Chat our cold starter. A mixture
of potato, puffed rice, chickpeas and onions with yoghurt and
tamarind sauce; very spicy.
ゴーストも一緒にカレー、食べてみたかったの?
Did you want to try some Ghosty?
by oliverlocca
| 2013-06-23 18:51
| 食 food