2016年 07月 29日
#5 春夏カリナリー回想録 モロッコシチューとマニーシュ etc. |
クリスの週末ごはんより。スパイスたっぷりベジタリアンモロッコシチューに
ミントゼリーヨーグルトを添えて。焼きたてパンは中東のフラットブレッド、
マニーシュ。これが最高に美味しい ...
A spicy Moroccan vegetarian stew with mint jelly yogurt. The superb
recipe book.
これはもうお馴染み。山羊チーズのタルト。最近クリスは土台ペイストリー無しの
タルトやキッシュがお気に入りの様子。 私の付け合わせポテトはたっぷりの
アップルミントと一緒に。
This is one of our regular menus - goats cheese tart. Chris has been
keen on baking pastry free quiches and tarts. I love British
baby potatoes with lots of the apple mint we bought at the RHS show.
バターナッツかぼちゃのレシピでは、恐らくこの一品が今迄で一番好き。
ほうれん草、ブリーチーズに松の実がトッピングされたタルト。食感も
フレーバーも全てのバランスが◎ 念の為、クリス作デス。
I'm not a big fan of butternut squash but this tart was really lovely.
Butternut Squash, Spinach and Brie cheese, topped with pine nuts.
ローストしたアーモンド。仕上げは石榴シロップで、イタダキマァス :)
ちなみに ... これは自分で作ってみました。
Pancakes with homemade apple jam & roasted flaked almonds,
drizzled with pomegranate glaze - itadakimasu ♬
ある日のイブニングスナック。ギリシャのフェタチーズに味噌を
合わせたフュージョン。日本ではスティックセニョールと呼ばれている
のかな?茎の美味しいブロッコリーと大好きなイギリスのインゲン。
ロゼにぴったりの肴として◎ これもクリスのアレンジ。私には
思いもよらないアイディアの盛りつけ方 !!
Evening snack from one weekend - Greek Feta meets Japanese
Miso along with some mixed Broccoli Rabe or cima di rappe in Italian
and my favourite green beans. So lovely with my rosé ♬
Arranged by my Mr :)
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二四節気 大暑 次候 七十二候 土潤溽暑 つちうるおうてむしあつし
Twenty-four Sekki Season:Greater Heat
Seventy-two Small Seasons:Earth is damp, air is humid
今日のお天気 / カーディフ
曇時々雨のち晴 最低気温 13℃ 最高気温19 ℃
日の出:05:33 日の入:21.05
TODAY'S WEATHER / CARDIFF
cloudy, rainy & sunny oh, how typical !! low:13℃ high:19℃
sunrise:05:33 sunset:21.05
by oliverlocca
| 2016-07-29 01:20
| 食 food