2016年 07月 31日
#7 春夏カリナリー回想録 自家製桜んぼアイスクリーム |
30th June, 2016
昨年より数は少なめでしたが、今年もサクランボが沢山実りました。
Though the number of the fruit was fewer than last year,
we managed to harvest cherries in our garden.
今年はせっかくの実をどうしようかな?と考えましたが、結局昨年同様
ジャムにしてからアイスクリームを作る事に。今回はウェルシュケーキを
ウィスキーに浸したものを砕いて、アイスクリームにミックス。
I made jam first then ice cream just as I did last time. A little twist
was that I crushed some whisky soaked Welsh cake mixed in ice
cream - yummy:)
昨日の追加で少しだけ又、庭レポートを。スズランが可愛らしく咲きました。
A little more report on our garden. Lovely lily of the valley.
ちょうどスズランが満開の頃、お天気の良い日が続いて、朝は庭で
気持ち良い時間を楽しみました。一週間程続いた後、"これでウェールズの
夏は終わったね"と冗談で話していたら、本当にそのまま秋のような気候に。
While the lily of the valley was in full bloom, the weather was
really great and I enjoyed lovely mornings every day. It didn't
last long though... very typical ♬
Haiku
7回+番外編でお届けした春夏のカリナリー回想録。お付き合い下さり
どうもありがとうございました。再び季刊誌化しているブログですが、
又是非遊びにいらして下さいね。どうぞ素敵な八月を:)
Thank you so much for visiting my blog. I hope you've enjoyed
Foodoire Spring / Summer 2016. Posting will be really slow but we'd
be happy if you would stop by sometimes again. Hope you enjoy
rest of the summer.
by oliverlocca
| 2016-07-31 04:02
| 食 food