2013年 03月 24日
週末パンのレシピ - Chris' Weekend Bread Recipe - |
クリスの週末パンは。。。
イースト無し。手捏ね無し。 発酵時間も無し !!
準備時間15分、焼き時間30分で手作りパンの出来上がり:)
Chris' weekend bread is ...
yeast free, kneading free, fermentation free !!
15-minute preparation and half an hour baking time,
and here you go, a lovely fresh bread!!
と、言う事でレシピをご紹介したいと思うのですが、イギリスと日本では
売られている小麦粉の種類が違うとの事。なので小麦粉の材料は、
クックパッドなどを参考に分量を換算してみました。
基本材料 - 写真の丸パン8個分 -
薄力粉 : 450g
ベーキングパウダー : 小さじ4.5
塩 小さじ : 1.5
オリーブオイル : 大さじ1 + 適量(最後の仕上げ用)
砂糖 : 1つまみ
水 : 220ml (冷水でOK)
今週の具
リンゴジャム (甘さ控えめのモノ): 80-100g
お好みチーズ : 200-250g (チェダーの強いタイプ等がオススメ。
荒く擦りおろすか、刻んでおく)
作り方
1. トレイと一緒にオーブンを200℃に温めておく
2. 水以外の基本材料とお好みの具をミックスした後、
徐々に水を加えて均等に混ぜる( 加減をみて、粉や水を追加してOK)
3. まな板に打ち粉をして好きな形に成形し、粉を打ったトレイにのせる
4. パン表面にオリーブオイルを適量塗り、あればクリスタルソルトも振る
5. オーブンでまず20分、焼き色などを見て更に10分焼く
パンの形によって、時間調整要
重要ポイント
*最低30分前にはオーブンを温め始める事
*水は他の全材料を混ぜ合わせた後で、加え始める事
*焼き時間はパンの形によって変わるので、必ず途中チェックする事
*セルフレイジングフラワー使用の場合、ベーキングパウダー無し
塩は小さじ1/2。
その他の具の例
ナッツや種&ハチミツ(大さじ3-4程度)
オリーブ&ハーブ
ドライフルーツ&ハチミツ(大さじ2-3程度)
オニオン&ベーコン
オーブンを十分に温めておく事によって、外側がサックサクに仕上がります:)
オリーブオイルとバルサミコを付けて食べるのがオススメ。
慣れてしまうと本当に簡単。 材料もお好みで楽しんで下さいね。
レシピは、ロレイン パスカルの コチラの番組 を参考にしています。
I'd like to share his recipe, but there are differences between
British and Japanese flour so I calculated the amount of ingredients
for the flour referring to the Japanese website, COOKPAD, and
some other information.
Basic ingredients - 8 round rolls -
Hakuriki-flour(soft flour): 450g
baking powder : tsp 4.5
salt : tsp 1.5
olive oil : tbsp 1
sugar : a pinch
water : 220ml (Cool water will do)
This week's flavour
apple sauce/jam : 80-100g
Your favourite cheese : 200-250g
(grated and preferably strong e.g. Cheddar)
Preparation method
1. Preheat the oven to 200℃(Gas mark 6)
2. Put all the basic ingredients (except water)
and your favourite filling in the ball then slowly add some water
till all the dry ingredients soak up the water.
You can adjust the texture by adding some water or flour
3. Shape the dough as you like and place on preheated baking tray
4. Drizzle over some olive oil and sprinkle over some salt flakes
5. Bake for 20 minutes first and check the colour of the bread,
then another 5-10 minutes if needed
Important tips
*Preheat the oven well at least 30 minutes before baking
*Make sure to mix all the ingredients before adding water
*The baking time differs depending on the shape, so please
check how the bread looks like in the oven.
*If you use Self-raising flour, then you don't need baking powder
and add just 1/2 tsp salt.
Other recommended flavour
Nuts or seeds & honey (3-4 tbsp)
Olive & herbs
Dried fruits & honey (2-3 tbsp)
Fried onions & bacon
Preheat the oven well is the key to get the nicely crispy texture on
the surface. Olive oil and balsamic vinegar go really well with the bread.
There is no fuss for this bread. We hope you enjoy various flavours :)
The recipe is based on the one in Lorraine Pascale's programme.
イースト無し。手捏ね無し。 発酵時間も無し !!
準備時間15分、焼き時間30分で手作りパンの出来上がり:)
Chris' weekend bread is ...
yeast free, kneading free, fermentation free !!
15-minute preparation and half an hour baking time,
and here you go, a lovely fresh bread!!
と、言う事でレシピをご紹介したいと思うのですが、イギリスと日本では
売られている小麦粉の種類が違うとの事。なので小麦粉の材料は、
クックパッドなどを参考に分量を換算してみました。
基本材料 - 写真の丸パン8個分 -
薄力粉 : 450g
ベーキングパウダー : 小さじ4.5
塩 小さじ : 1.5
オリーブオイル : 大さじ1 + 適量(最後の仕上げ用)
砂糖 : 1つまみ
水 : 220ml (冷水でOK)
今週の具
リンゴジャム (甘さ控えめのモノ): 80-100g
お好みチーズ : 200-250g (チェダーの強いタイプ等がオススメ。
荒く擦りおろすか、刻んでおく)
作り方
1. トレイと一緒にオーブンを200℃に温めておく
2. 水以外の基本材料とお好みの具をミックスした後、
徐々に水を加えて均等に混ぜる( 加減をみて、粉や水を追加してOK)
3. まな板に打ち粉をして好きな形に成形し、粉を打ったトレイにのせる
4. パン表面にオリーブオイルを適量塗り、あればクリスタルソルトも振る
5. オーブンでまず20分、焼き色などを見て更に10分焼く
パンの形によって、時間調整要
重要ポイント
*最低30分前にはオーブンを温め始める事
*水は他の全材料を混ぜ合わせた後で、加え始める事
*焼き時間はパンの形によって変わるので、必ず途中チェックする事
*セルフレイジングフラワー使用の場合、ベーキングパウダー無し
塩は小さじ1/2。
その他の具の例
ナッツや種&ハチミツ(大さじ3-4程度)
オリーブ&ハーブ
ドライフルーツ&ハチミツ(大さじ2-3程度)
オニオン&ベーコン
オーブンを十分に温めておく事によって、外側がサックサクに仕上がります:)
オリーブオイルとバルサミコを付けて食べるのがオススメ。
慣れてしまうと本当に簡単。 材料もお好みで楽しんで下さいね。
レシピは、ロレイン パスカルの コチラの番組 を参考にしています。
I'd like to share his recipe, but there are differences between
British and Japanese flour so I calculated the amount of ingredients
for the flour referring to the Japanese website, COOKPAD, and
some other information.
Basic ingredients - 8 round rolls -
Hakuriki-flour(soft flour): 450g
baking powder : tsp 4.5
salt : tsp 1.5
olive oil : tbsp 1
sugar : a pinch
water : 220ml (Cool water will do)
This week's flavour
apple sauce/jam : 80-100g
Your favourite cheese : 200-250g
(grated and preferably strong e.g. Cheddar)
Preparation method
1. Preheat the oven to 200℃(Gas mark 6)
2. Put all the basic ingredients (except water)
and your favourite filling in the ball then slowly add some water
till all the dry ingredients soak up the water.
You can adjust the texture by adding some water or flour
3. Shape the dough as you like and place on preheated baking tray
4. Drizzle over some olive oil and sprinkle over some salt flakes
5. Bake for 20 minutes first and check the colour of the bread,
then another 5-10 minutes if needed
Important tips
*Preheat the oven well at least 30 minutes before baking
*Make sure to mix all the ingredients before adding water
*The baking time differs depending on the shape, so please
check how the bread looks like in the oven.
*If you use Self-raising flour, then you don't need baking powder
and add just 1/2 tsp salt.
Other recommended flavour
Nuts or seeds & honey (3-4 tbsp)
Olive & herbs
Dried fruits & honey (2-3 tbsp)
Fried onions & bacon
Preheat the oven well is the key to get the nicely crispy texture on
the surface. Olive oil and balsamic vinegar go really well with the bread.
There is no fuss for this bread. We hope you enjoy various flavours :)
The recipe is based on the one in Lorraine Pascale's programme.
by oliverlocca
| 2013-03-24 12:37
| 食 food